Wat zijn Giclee Art prints?

Giclée prints zijn hoogwaardige reproducties van kunstwerken. De giclée kunstdruk is een hedendaagse digitale printtechniek dat voldoet aan de hoogste eisen die door kunstenaars, musea en kunstverzamelaars aan grafieken worden gesteld. De giclée kunstdruk heeft net als de Fine Art Print en fotoprint een gelijkwaardige plaats veroverd in de kunstwereld tussen de meer bekende traditionele grafiektechnieken als de ets, zeefdruk en steenlitho.

De houdbaarheid van een Certified Art Giclée™️ is minimaal 100 jaar en haalt daarmee de archival standaard die gesteld wordt door het ‘Fine Art Trade Guild’.

De Certified Art Giclée is altijd vervaardigd met watervaste archival pigment inkten en op zuur en OBA vrije materialen. Deze materialen zijn voorzien van een onzichtbare coating die zorgt voor een chemische reactie tussen inkt en materiaal. De minimale resolutie is 1440 dpi waardoor de afdrukken rasterloos zijn en een ongekende detaillering hebben.

De Certified Art Giclée is altijd voorzien van een zichtbaar nummer en signatuur aangebracht door de kunstenaar. De handtekening wordt dus niet mee geprint. Ook het bijgeleverde certificaat is voorzien van een nummer en signatuur en tevens mede gesigneerd door de masterprinter. Op dit certificaat staat tevens de editie oplage inclusief de EA’s vermeld.

Certificaten met het Certified Art Giclée™️ keurmerk en het GPE logo

De Certified Art Giclée™️ is altijd voorzien van een certificaat van echtheid met een preeg. Op dit echtheidscertificaat staan alle belangrijke gegevens van de editie vermeld. Er staat een afbeelding van het kunstwerk op, de naam van kunstenaar, titel, website, oplage, aantal EA’s*, en masterprinter vermeld. De certificaten zijn voorzien van een blinddruk met keurmerk, nummering en signatuur van kunstenaar en masterprinter.

Dit certificaat is tevens de garantie op lange houdbaarheid.

Certified Art Giclée kunstdrukken met certificaat onderscheiden zich van alle andere Giclée drukken in de markt op kwaliteit. Ze geven tevens de consument een betrouwbaar gevoel van een waardevolle aankoop.