Search
And press enter

Angelique van den Hogen | ART

Angelique van den Hogen (1965) is een kunstenares uit Volendam (Noord-Holland).

Ze kan zich goed vinden in de abstracte moderne kunst, illustreren en aquarelleren.

Nadat Angelique in 2012 is geslaagd voor de Vakopleiding Beeldende Vrije Kunst aan de Kunstacademie te Haarlem, is zij zich fulltime gaan richten op het maken van kunst en het lesgeven aan jongeren en volwassenen. Regelmatig maakt ze werken in opdracht, van grote canvasdoeken tot kleine aquarel-portretten.

De olie en acryl schilderijen van Angelique staan bekend om hun dynamiek, waarin frisse en verrassende kleurpartijen je soms doen duizelen en verleiden tot intenser en nieuwsgierig verder kijken.  In andere werken zijn juist de strakke lijnen en kleurrijke vormen kenmerkend. Een steeds terugkomend element in haar werk zijn de bewegingen, het speelse karakter en het vrolijk stemmend kleurgebruik.

Naast het werken met olie en acryl verf, illustreert ze wekelijks met fineliners en aquarelverf. Met deze twee technieken is het ooit allemaal begonnen. Met de #Zusson Blog die ze samen met haar zus Gudy (tekst) maakt komt haar talent in het aquarelleren en het verbeelden van een verhaal goed tot zijn recht.

Ook in de aquarel portretten weet ze feilloos het karakter te treffen, door bijvoorbeeld die ene blik in de ogen, of dat karakteristieke trekje van de mond. Alles geschilderd in haar bekende Nat in Nat techniek.

Inmiddels is een flink aantal werken verkocht aan particulieren, kantoren, restaurants, openbare ruimtes, gemeenten. Zelfs in het buitenland, zoals in Normandië, Italië en België, hangen reeds werken van haar hand.

Angelique is een tevreden en gelukkig mens, zich bewust van het plezier en voorrecht om dagelijks te kunnen creëren. Schilderen en nog eens schilderen, experimenteren en iedere keer weer zichzelf kunnen uitdagen en inspiratie vinden uit het dagelijkse, wonderschone leven.

Angelique van den Hogen.