Search
And press enter

Angelique van den Hogen | ART

Angelique van den Hogen (1965) is een kunstenares uit Volendam (Noord-Holland), gespecialiseerd in Abstracte Moderne Kunst, illustraties en aquarellen.

In 2012 heeft ze haar vakopleiding beeldende kunst aan de Kunstacademie te Haarlem behaald.

Sindsdien is zij full time bezig met het maken van kunst, daarbij heeft ze samen met collega Ella Aberson een succesvolle kunstatelier ‘Kunst opStap’ waar ze lesgeven aan kinderen en volwassenen. Daarnaast maakt ze wekelijks een illustratie voor #deZusson blog.

De olie en acryl schilderijen van Angelique staan bekend om hun dynamiek, waarin frisse en verrassende kleurpartijen soms doen duizelen en verleiden tot intenser en nieuwsgierig verder kijken.

In de aquarelportretten weet ze altijd feilloos het karakter te treffen, door bijvoorbeeld  die ene blik in de ogen, of dat karakteristieke trekje van de mond. Alles geschilderd in de bekende Nat in Nat Techniek.

Door de jaren heen is Angelique steeds meer gaan experimenteren met verschillende technieken en stijlrichtingen. Ze blijft zoeken naar iets spannends, naar nieuwe uitgangspunten en uitdagingen.

Inmiddels zijn er al een heleboel werken verkocht aan Particulieren, kantoren, restaurants, openbare ruimtes. Zelfs in Normandië, Italië en België hangen reeds werken van haar hand.