Angelique van den Hogen | ART

Angelique van den Hogen (1965) is een kunstenares uit Volendam (Noord-Holland).

Ze kan zich goed vinden in de abstracte moderne kunst, illustreren en aquarelleren.

Nadat Angelique in 2012 is geslaagd voor de Vakopleiding Beeldende Vrije Kunst aan de Kunstacademie te Haarlem, is zij zich fulltime gaan richten op het maken van kunst en het lesgeven aan jongeren en volwassenen. Regelmatig maakt ze werken in opdracht, van grote canvasdoeken tot kleine aquarel-portretten.

De olie en acryl schilderijen van Angelique staan bekend om hun dynamiek, waarin frisse en verrassende kleurpartijen je soms doen duizelen en verleiden tot intenser en nieuwsgierig verder kijken.  In andere werken zijn juist de strakke lijnen en kleurrijke vormen kenmerkend. Een steeds terugkomend element in haar werk zijn de bewegingen, het speelse karakter en het vrolijk stemmend kleurgebruik.

Inmiddels is een flink aantal werken verkocht aan particulieren, kantoren, restaurants, openbare ruimtes, gemeenten. Zelfs in het buitenland, zoals in Normandië, Italië en België, hangen reeds werken van haar hand.

Naast het werken met olie en acryl verf, illustreert ze met fineliners en aquarelverf. In opdracht maakt en verkoopt ze verschillende gelegenheidskaarten en wenskaarten. Deze werken zijn allemaal te zien op www.studioprecies.nl

vriendelijke groeten,

Angelique van den Hogen.