Search
And press enter

About Angelique van den Hogen

Angelique van den Hogen (1965) is een kunstenares uit Volendam, gespecialiseerd in Abstracte Moderne Kunst. De schilderijen van Angelique staan bekend om hun dynamiek, waarin frisse en verrassende kleurpartijen soms doen duizelen en verleiden tot intenser en nieuwsgierig verder kijken.

Angelique begon rond haar 30e met aquarel lessen en legde zich in haar beginperiode vooral toe op het portretteren van kinderen, familieleden en later ook in opdracht. In die portretten weet ze altijd feilloos het karakter van de geportretteerde te treffen, door die ene blik in de ogen, dat karakteristieke trekje van de mond.  Door de jaren heen is Angelique steeds meer gaan  experimenteren met verschillende technieken en stijlrichtingen. Ze blijft zoeken naar iets spannends, naar nieuwe uitgangspunten en uitdagingen. Angelique heeft altijd al geschilderd in een losse stijl, waardoor haar werk heel snel geschilderd lijkt. Ze wil met haar schilderijen bij het publiek iets teweegbrengen: ontroering, verwondering, blijdschap of herkenning. Haar palet kent vele kleuren en emoties.
In de abstracte kunst heeft zij nu de manier gevonden om haar eigen emoties, haar eigen levenslessen te kunnen verbeelden op het doek. Met deze stijl kan ze echt haar ei kwijt en durft ze zich ‘open en bloot’ te geven: ‘Dit is wat ik wil, wat ik vrees, waar ik blij van word en wat ik kan, dit is wie ik ben!’ 

In november 2015 nam Angelique ontslag bij haar werkgever Justitie in Amsterdam en volgde haar hart en ambitie. Naast het geven van schilder- en tekenlessen en workshops aan kinderen en volwassenen werkt zij sindsdien als onafhankelijk kunstenaar. 
Haar schilderijen zijn verkocht aan particulieren, kantoren, restaurants, openbare ruimtes in Amsterdam, zoals de Hogeschool van Amsterdam. Ook in het buitenland hangen werken van haar hand, in Normandië bij de stichting van de Patton Foundation en in de Marcke, Italië. Angelique gebruikt voor haar schilderijen altijd de juiste materialen van goede kwaliteit bij de beste kunstleveranciers. Zij schildert bij ieder nieuw werk vanuit haar hart, onbevangen en zonder vooroordeel. Niet berekend of gekunsteld, maar iedere keer weer vanuit een andere, (her)ontdekte emotie. 

Al haar werk is uniek ontworpen en met de hand geschilderd door haarzelf. Je vindt de handtekening van Angelique op de voorkant en een certificaat van echtheid aan de achterkant. De katoenen doeken zijn uitgerekt op een houten frame en worden geleverd met een stevig ophangsysteem, klaar om direct op te hangen. De schilderijen worden wereldwijd verzonden in een stevige kartonnen doos, veilig verpakt in noppenfolie.